Апелативният съд във Велико Търново ще се произнесе до месец по жалбата на адвоката на 44-годишния мъж, който въпреки изпитото солидно количество алкохол натоварил фамилията си в кола, но пътуването приключило в колоната на моста от ул.“Шипка“ към бул.“България“. При тежкия удар на място загина внучето му на година и половина.
Кървавата катастрофа стана на 19 декември м.г. около 21 часа. Мъжът от пловдивското село Чоба, 45-годишната му съпруга, 17-годишната й дъщеря и внучето се връщали от кв.“Родина“, където празнували при роднини Никулден по стар стил. Въпреки изпитите 300 грама ракия гостът от Пловдивско седнал зад волана на старото си БМВ и потеглил за „Чародейка“. Преди моста колата се унесла на хлъзгавия път, качила се на разделителната ивица, изорала пръстта в нея и се забила със скорост в бетонната колона. Ударът е бил толкова силен, че двигателят буквално се е раздробил, а бебето на задната седалка никога не се събудило. Останалите се разминали с по-леки травми. 
По време на разследването се установи, че Данаил Тодоров е карал БМВ-то с 2.44 промила алкохол, никога не е имал книжка и въпреки че шофира от 23 години, никога не е засичан, защото няма регистрирани нарушения. Но е бил изряден единствено на пътя. Осъждан е 10 пъти за различни престъпления, като последното му наказание от близо 6 години затвор за грабеж, влизане в къща с взлом и изнасилване изтекло през 2015 година.
През февруари тази година Окръжният съд наложи на Данаил 8 години строг затвор, но адвокатът му обжалва присъдата. Вчера магистратите изслушаха обвинението и защитата и обявиха, че ще излязат с решение до 30 дни.