Пияният шофьор без книжка, който на 19 декември се блъсна с колата си в бетонен стълб на моста на ул.“Шипка“, при което загина внучето му на 1 година и 7 месеца, отива на съд.
Преди катастрофата 43-годишният от пловдивското село Чоба Данаил Тодоров по прякор Кърлежа, навъртял 10 присъди и шофиращ над 20 години, без никога да е имал книжка, чествал именния ден на баща си - Никулден по стар стил. На празника в апартамент в квартал „Родина“ били съпругата му, дъщеря му и невръстният му внук. Малко преди 21 часа Данаил, макар че бил солидно почерпен, натоварил семейството си в БМВ и потеглил към роднини в „Чародейка“. Въпреки молбите на жена му да намали скоростта, натискал смело газта, докато автомобилът не се унесъл и се забил с над 90 км/ч в бетонната колона на моста.
При удара детето загуби живота си, а жена му и дъщеря ми получиха различни счупвания. Шофьорът също пострада и беше лекуван в болница, а няколко дни след инцидента каза през сълзи в съда при постоянното му задържане в ареста, че е изпуснал волана, всичко се е случило бързо и много съжалява.
Ако бъде признат за виновен, Тодоров може да влезе в затвора от 3 до 15 години.