Ревнив съпруг получи окончателна присъда за опит за убийство на нарочения за рушител на семейството му и ще прекара 6 години и 8 месеца в затвора.
Нападението се разиграло на 10 август миналата година в Кошарна. Прибирайки се надвечер вкъщи с каруцата си Евгени Генчев видял съседа си Мехмед Муста, който говорел на улицата с жена си и сина си. 48-годишният Евгени, натрупал в досието си присъди и лежал в затвора за нападение на полицай с нож, се хвърлил към 57-годишния си съперник с псувни, необуздани крясъци, че ще го убие и развъртял нож. Изненаданият Мехмед бил наръган в рамото и получил порезна рана на главата. В разправата пострадали жена му и 26-годишният им син, които се хвърлили да го защитят.
Загубилият контрол Генчев се върнал към каруцата да вземе оставената там вила и да се разправи веднъж завинаги с врага си. Това се оказало спасение за семейството, което успяло да се залости в дома си и да повика помощ на тел.112.
Съдебната развръзка дойде още през януари, когато Генчев получи ефективна присъда за опит за убийство от 6 години и 8 месеца от Окръжния съд в Русе. Тя бе потвърдена от Апелативния съд във Велико Търново, а сега - и от Върховния касационен съд.