29-годишен студент по компютърни технологии в Русенския университет е арестуван в сряда от Икономическа полиция за разпространение в интернет на видеоклипове и снимки със сексуално съдържание, откраднати от личния компютър на 27-годишна жена. Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура.
Двамата били гаджета, но преди две години прекратили връзката си. След това от време на време си пишели по интернет, виждали се на по кафе, но без ангажименти. Студентът обаче продължавал да ревнува бившата си изгора и решил да види какво има в компютъра й. Чрез общи познати той се добрал до новата парола на момичето и през април тази година проникнал в лаптопа й. Там намерил нейни интимни снимки с друг мъж, които изтеглил и пуснал в социалните мрежи. Жената въобще не разбрала, че личният й живот е на показ пред милиони очи, докато не й се обадил познат и й съобщил шокиращата новина.
Тя веднага подала сигнал в Икономическа полиция и след тримесечно издирване цивилните ченгета влезли в дирите на студента. Арестували го в семейната вила в местността Липите. При обиска в нея и в апартамента му в града са открити компютрите, с които той е извършил кражбата на снимките и ги е разпространил в интернет. Намерени са и носители с порнографско съдържание с участието на други двойки, но за тях се предполага, че са свалени от чужди интернет сайтове.
Вчера студентът беше освободен под парична гаранция от 5000 лева.