Един нов случай на коронавирус е констатиран за последното денонощие в област Русе, съобщава Регионалната здравна инспекция. Това е 29-годишен мъж, който е без сериозни оплаквания. Той се намира в добро общо състояние и е оставен под домашна изолация.

Припомняме, че вчера от Областния оперативен щаб беше съобщен първи потвърден случай на коронавирусна инфекция в детска градина "Русалка 2“ в Русе. С COVID-19 се оказа 42-годишна учителка, чието последно посещение на работа е било на 23 септември. Поради проявена симптоматика тя си е направила PCR тест в частна лаборатория два дни по-късно.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като до момента са установени 27 контактни лица на учителката. От тях 22 са деца от групата, в която тя е преподавала, двама души от персонала и трима в семейството. Всички те са поставени под 14-дневна домашна карантина, като за сега никой от тях няма оплаквания.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 406 души, като активните случаи са 53. От тях 18 са на болнично лечение, а 35 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията броят на излекуваните от COVID-19 в Русенско остава 332-ма, уточниха от Областния оперативен щаб.