Огромни маски, които покриват цялото лице, получиха част от учениците в Гърция в рамките на правителствената програма за безплатни маски. Стойността ѝ е 6 милиона евро и предвижда всички училища в страната да предоставят на учениците си безплатни предпазни маски.

Социалните мрежи бяха залети от снимки на деца с изцяло покрити с маски лица.

Don't know if I should laugh or cry with this story from my birthland: First day of school in #Greece & the government provided these #masks to the children. Alas they are completely wrong size, HUGE.
Parents don't pick up the wrong kid! #μασκες #σχολεια #αγιασμος pic.twitter.com/rDf9Q0k7eW

— Gerry Stergiopoulos (@GerryGreek) September 14, 2020

 

Късно снощи от Генералният секретариат по обществено здраве обясниха, че е направена грешка при изработването на маските, като размерите на готовия продукт са объркани с размера на плата преди ушиването им, съобщи МИА.

Предстои в Съюза на общините в Гърция, отговорен за изготвянето на офертите, да получи точните размери на маските. От там са поискали производството да бъде преустановено и да се възобнови след получаването на новите размери на предпазните средства.

В началото на месеца министърът на вътрешните работи на Гърция Такис Теодорикакос съобщи, че за безплатните маски са предвидени 6 милиона евро.