Вече са свършили билетите за първата премиерна вечер на най-новата постановка „Lovid 19“, с която на 16 септември театър „Сава Огнянов“ открива новия сезон. Все още могат да се намерят билети за втората премиера на 17 септември. Желаещите да видят интригуващата и изключително актуална с въпросите и посланията си постановка трябва да побързат, местата свършват бързо и не само защото билетите се продават през стол. 
Това е вечната тема за липсите, от които страдаме всички - липса на време да опознаем човека до себе си, липса на комуникация, пояснява Евгения Явашева, която в случая е режисьор. Преди 8 години тя се свързва с полската авторка Анна Бужинска, но различни обстоятелства отлагат работата по представлението. Сега обаче нищо не попречило то да стане - при това целият екип е работил ентусиазирано и всеотдайно. 
В ролите влизат Кристияна Ценкова и Ивайло Спасимиров, които до такава степен са закопнели по аромата на сцената, че дори се отказали от ваканция, за да работят. В хода на репетициите Ивайло измислил и българското заглавие на пиесата, която в оригинал се казва „Най-много самоубийства стават в неделя“. Анна Бужинска го приела и изразила желание да гледа „Lovid 19“ и щяла да го направи веднага, щом Ковид-19 позволи пътуване.