Всички 128 легла в трите болници в Русе, където се лекуват пациенти с Ковид-19, са заети, показа проверка на „Утро“. Единствено в болницата в Бяла заетостта на определените легла за лечение на болни от коронавирус е 45 на сто.
В Университетска болница „Канев“ има 67 легла в специализираното Ковид отделение и в Инфекциозно отделение и капацитетът ни е запълнен докрай, каза изпълнителният директор на най-голямата болница в региона Иван Иванов.
За да се приемат нови болни, трябва да оздравеят и да бъдат изписани някои от досега лекуваните.
В Университетска болница „Медика Русе“ има определени 20 легла за лечение на коронавирус плюс пет в интензивния сектор и всички са запълнени, каза административният директор болницата Алис Муртезова.
В момента се прави ремонт на помещение за още 16 легла, което ще започне да приема пациенти от четвъртък.
В Белодробната болница има 36 легла. Днес изписахме осем пациенти, но до следобед те ще бъдат запълнени, той като пред рентгеновото отделение има чакащи заразени с Ковид-19, каза вчера по обед зам.-директорът д-р Христо Метев.
В МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла има 16 легла за лечение на пациенти с коронавирус. От тях са запълнени седем, посочи началникът на медико-информационния отдел в болницата Димитър Димитров.