Акционерите на „Тежко машиностроене“ - 2300 души, повечето от които от Русе, няма да вземат и една стотинка от получените в дружеството 173 хиляди лева от Корпоративна търговска банка. Първата вноска от фалиралата кредитна институция бе получена в края на миналата година и парите вече са разпределени, става ясно от отчета на ликвидатора Христо Моллов. Те обаче отиват за покриване на заплатите на последните няколко ликвидатори, заплащане на фирмата, водеща счетоводството, на одитора на дружеството, а остатъка прибира НАП. 
Ликвидаторът от 2014 г. Иван Маринов, по чието време над 4 млн. лева на „Тежко машиностроене“ потънаха с фалита на Корпоративна търговска банка, получава за този си блестящ успех 27 хил. лева. Наследникът му Николай Добрев, който свърши по-малко работа и от него, взема почти 31 хил. лева. 20 хил. са за Весела Ерменкова, която май единствена направи опит, за съжаление неуспешен, да събере поне част от потъналите милиони. Настоящият ликвидатор Христо Моллов получава 12,6 хил. лева. 28 хил. лева отиват за счетоводната фирма „Тива 2009“, почти толкова отиват и в НАП.
От отчета на ликвидатора става ясно и че парите, които „Тежко машиностроене“ чака от „Съни Тера 2007“ АД по сключената през октомври 2014 г. цесия, се превръщат в мираж. Със сделката „ТМ“ замени вземане за 2,55 млн. лева от Корпоративна банка за 1,5 млн. лева, които да получи от „Съни Тера 2007“. Така благоевградската фирма отписа дълга си към КТБ, но „забрави“ да плати дължимото към русенското дружество. Основният акционер на „ТМ“ - Държавната консолидационна компания, на практика отказа да финансира действия за събиране на задълженията, а сега става ясно, че „Съни Тера 2007“ е доста закъсала финансово и нейни имоти се продават от съдия-изпълнител. Получените приходи по договора за цесия са за 30 хил. лева. 
Така „Тежко машиностроене“ има да получава от КТБ и цесионера 3,961 млн. лева, но всъщност няма и една стотинка. Последните изречения в отчета на ликвидатора вероятно ще заличат всяка надежда у акционерите, че някой ден ще получат поне част от дължимите пари. В тях той съобщава, че сметките на дружеството в Банка ДСК и Алианц Банк са закрити поради липса на авоари.