Старшата акушерка на УМБАЛ „Медика“ даде личен пример за борбата с демографската криза като стана майка за трети път, макар дъщеря й вече да е студентка и да учи за медицинска сестра в Русенски университет. Бащата на бебето споделя, че е особено щастлив, защото за втори път се сдобива със син.
Шафие Сабриева или Шафи, както пациентките и близките й наричат любимата си акушерка, работила и израждала бебета до 30 гестанционна седмица благодарение на леката си бременност. Най-новото щастие в семейството й, което се появи на бял свят чрез секцио на работното й място с помощта на нейните колеги, е момченце с тегло 3750 гр и ръст от 52 см.
Сабриева е от основоположниците на отделението по акушерство на „Медика“, като съдейства за организацията по неговото откриване, изграждане на материалната база и набавяне на необходимото оборудване, за да може то да стартира дейност в началото на 2017 г. Изродените нормално от нея бебета са над 340, а общият брой на проплакалите в ръцете й пеленачета надвишава 500. В болницата работи екип от 3 акушерки.