Да родиш на работното си място напълно отговаря на случая на акушерката. Благодарение на леката си бременност тя изражда бебета до 30 г.с. След кратка почивка от работата си в отделението, с помощта на своите колеги, днес тя роди чрез секцио напълно здраво момченце – с тегло 3750 гр. и ръст 52 см.

Шафие Сабриева завършва специалност „Акушерка“ в Русе, под ръководството на проф. Сербезова. Веднага след дипломирането си тя започва работа в с. Семерджиево. След началото на здравната реформа работи при общопрактикуващия лекар – д-р Ваня Илиева, а после и при вече покойния д-р Юлиан Георгиев, за когото споделя, че дължи страшно много. През 2007 г. започва работа в АГ-комплекса на окръжната болница в Русе, а през месец март 2015 г. – в болница „Медика Русе“. Шафие Сабриева е от основоположниците на отделение по Акушерство на УМБАЛ „Медика Русе“, като съдейства за организацията по неговото откриване, изграждане на материалната база и набавяне на необходимото оборудване, за да може то да стартира дейност в началото на 2017 г.  Само там изродените нормално от нея бебета са над 340, а общият брой на проплакалите в ръцете ѝ пеленачета надвишава 500.

В УМБАЛ „Медика Русе“ в синхрон работи екип от 3 акушерки. Те, заедно с лекарите и сестрите помагат на майките в този така важен момент от живота – раждането. А що се отнася за Шафи, родилките споделят, че показва, че то:  „е момент, който никога и по никакъв начин не можеш да запомниш с нещо лошо, а само и единствено с любов и много обич“.

В личен план Шафие Сабриева е майка на още две – вече големи деца. С гордост споделя, че дъщеря ѝ е поела по нейния път – грижата за здравето на хората и вече учи за медицинска сестра в РУ „Ангел Кънчев“. Голямата упора в живота на Шафи – бащата на бебето е много щастлив, че за втори път става баща на син.

Ръководството и екипът на болница „Медика Русе“ пожелават на семейството и бебето много здраве, щастие и късмет!