Диана Петкова е една от най-известните русенски фризьори и единствената българка, завършила Санктпетербургската академия за имиджмейкъри. Има две шампионски титли по фризьорство през 2000 и 2001 г., национално признание като най-добър колорист на България през 2010 г., успешни участия в Париж на световния конкурс „Mondial coaffur beaute“ и на световните награди на „Вела“. Като имиджмейкър Диана Петкова прави професионален цветоанализ и анализ на личния стил, подпомага изграждането на личния гардероб на своите клиенти, като ги консултира при пазаруването на дрехи и аксесоари. Тя с удоволствие споделя своя опит с читателите на „Утро“ и дава практични съвети как да изглеждат модерни, да се чувстват комфортно и това да не им струва цяло състояние. За лични консултации с нея можете да се запишете на следните телефони: Салон „Коса и стил“ в комплекс „Евас“ 082 823392 - фризьорство, 082 828551 - козметика, салон „Имидж студио“ на ул. „Константин Величков“ 21 - 082 523392.

Има ли някой, който все още не е почивал? Или който поне за уикенд не отскача до морето? Написаното тук е за вас и за тези, които се канят да отмарят под знойните слънчеви лъчи на парещия пясък и да отмият натрупания стрес в прозрачните води на близки и далечни морета.
Винаги препоръчвам на моите клиенти да се грижат за косите си по време на отпуската, както се грижат за кожата си. Не знам колко от тях се вслушват в тези препоръки, но резултатът си личи при следващата ни среща. В повечето случаи косите изглеждат сухи, избелели, изпръхнали до неузнаваемост. Надявам се, че повечето използвате слънцезащитни продукти. А защо това се случва с косите?
Моята цел е не да ви напътствам с поредните клиширани фрази, с които да продам една или друга марка продукти за коса. Такива според мен са просто задължителни. Искам само да се замислите седмица или две на слънце какво въздействие оказват върху косата и колко време след това резултатът не може да бъде скрит?!
За да бъда по-добре разбрана, реших да споделя личен опит. От години проповядвам носенето на шапки. В  последно време, за щастие, станаха модерни тюрбаните и кърпите за коса. Какво по-добро средство за предпазване на косата от това тя да бъде цялата скрита. Много от вас ще кажат, че не се харесват с шапка, с кърпа или с тюрбан... Ами може би не сте опитвали да разнообразите стайлинга си. Може би имате нужда от подходяща прическа, която бихте скрили под покривалото.
Така че реших да покажа няколко мои стайлинга. Може по този начин да ви провокирам и вие да опитате да промените отпускарския си имидж. Не за да ви продам продукти или услуги, а за да покажа как да изглеждате и да се чувствате по-красиви, модерни, секси... В същото време да се погрижите за косата си. Защото отпуската ще свърши и ние пак ще открием, че не е достатъчно красива, блестяща от здраве, за да ни придава изискана женственост цяла година.
Желая ви слънчево лято, весели дни на отмора и забавления. Пазете се и бъдете здрави!