Тънка хавлиена кърпа е намерена в устройството, което пуска парите, на банкомат на ул.“Гео Милев“ в квартал „Дружба 1“, след опит за обиране на парите в него. Сигнал за посегателството върху банкомата е получен в ОДМВР в 2.06 часа вчера призори. На място проверяващи са установили следи от разбиване, както и кърпата, но няма данни за липсващи пари. Вероятно нещо е уплашило крадците и те са изчезнали, смятат работещи по случая.
Това е втора атака срещу банкомат в Русе за три дни.
До вчера специалистите от ДОТИ-Варна още не бяха се произнесли за вида на взрива в разплащателната машина, инсталирана в магазин на „Боримес“ на ул.“Рига“ 30. Тя гръмна в събота в 3.15 часа и разбуди квартала. След аматьорския взрив парите останаха непокътнати, но щетите в магазин са големи. 
Една от версиите на експертите е, че взривяването е извършено с експлодиращ газ, вкаран през отвора, откъдето излизат банкнотите. Крадците също не са установени, тъй като на записите от камерите не се виждат лицата им. Според жители около магазина след взрива от мястото с бързи крачки са се изнесли трима мъже.