Даниел ДЖУМАЛИЙСКИ
Продължава представянето на участниците в 41-то издание на Русе Джаз Фест на 18-19 ноември. Днес ще ви запознаем с изключително интересния проект на Владимир Кърпаров, в който той събира на едно място международно признати и утвърдени български музиканти. 
Владимир Кърпаров започва да свири на саксофон на 12 годишна възраст в Детско-юношеския духов оркестър „Ботева чета“. По време на обучението си във Френската гимназия „Alphonse de Lamartine“ той се изявява като уличен музикант в София, като така развива импровизаторските си способности и задълбочава страстта си към музиката. В периода 1995-99г. учи в музикалната академия „Панчо Владигеров“. По-късно със стипендия на Фондация „Oscar und Vera Ritter-Stiftung“ продължава музикалното си образование в Хамбург. През 2002г., привлечен от мултикултурната музикална сцена в Берлин се установява в немската столица, където през 2005г. завършва музикалната консерватория „Ханс Айслер“. През 2007 г. издава дебютния си албум „Thracian Dance“, а през 2009 г. създава своя втори проект- саксофонен квартет „Форколор“, чийто дебютен албум „Forkolor“ бива издаден през 2014 г. при „Unit Records“. През ноември 2016г. ще излезе новият му албум „Antihypocrisyl“. В момента Кърпаров музицира активно, както със собствените си проекти, така и с редица други музикални формации, съчетавайки модерния джаз и българския фолкор в изпълненията и композициите си. Свирил е с някои от най-големите български и световни музиканти /това всъщност се отнася за всички участници в квартера/. Участвал е на редица фестивали в Европа, Азия, Латинска и Северна Америка, Северна Африка.
Радослав Славчев е един от водещите бас китаристи в България. На 10 години започва да свири класическа китара, а на 14 годишна възраст - на бас китара. Когато е на 15 години заедно с Антони Рикев създават първата си група - „Ahead“. Две години по-късно участва в няколко младежки фестивала в Норвегия, Франция и Гърция. Свирил е с групите - „Studio X“, „Мастило“, „Safo“, „Балкански коне“, „Шаказулу оркестра“. Записвал е и е работил с имена като: Васил Найденов, Стояна Роянов-Ya-Ya, „Deep Zone“, Спенс, „Братя Мангасарян“, Валя Балканска, Камен Донев, Иво Папазов-Ибряма, Frank McComb и легендарния американски барабанист Poogie Bell. В момента участва в няколко проекта.
Васил Спасов е възпитаник на Софийското музикално училище, бакълавър от Музикалната академия в София. Специализира в Бъркли Колидж (Бостън) в областта на пианото и филмовата музика. През 1989 г. дебютира на сцената на ХII международна джаз среща, като участник в проекта на проф. Симеон Щерев и от тогава изгражда солидна репутация като изпълнител и композитор. Васил Спасов е сред най - търсените джаз пианисти в България. Известен е, като лидер и съмишленик в редица проекти, като понастоящем е пианист в „Михаил Йосифов секстет“, „Романено проджект“, в авторската си група „Фънкалеро“. Познат е на публиката в САЩ, Италия, Франция, Белгия, Холандия, Германия, Австрия. Работи с Милица Гладнишка. Автор на театрална и филмова музика. Преподавател в музикална академия „Панчо Владигеров“.
Кавалджията Недялко Недялков проявява интереса си към музиката още на 4-годишна възраст. Възпитаник е на музикалното училище за фолклор в с. Широка лъка. Завършва музикалната академия в гр. Пловдив. Бил е солист на фолклорния „Ансамбъл Пазарджик“ и на „Шопския Ансамбъл“ гр. Елин Пелин. През 1996г. е приет като солист в оркестъра за народна музика на Българското национално радио, където работи и до днес. Недялко Недялков експериментира в областта на етно джаза, барока и старинната музика. Той е ярък представител на новото поколение български кавалджии, отворени към световната музикална култура. Занимава се с педагогическа дейност. 
Стоян Янкулов-Стунджи е един от най-популярните български музиканти, който се среща с музиката на 8-годишна възраст, започвайки уроци по пиано. По същото време проявява интерес и към ударните инструменти. От малък той е свири в различни музикални състави като барабанист. Завършва музикално училище“Любомир Пипков“ и Държавна музикална академия със специалност ударни инструменти. Участва в Биг Бенда на БНР. Янкулов е многообразен музикант, който работи с различни рок и джаз групи, с фолклорни ансамбли, джаз-рок и фюжън групи. Освен на барабани той свири на пиано, тарамбука, тъпан и дръмбой. Стоян Янкулов осъществява записи на джаз, поп и етно музика. Той разчупва и разширява традиционния начин на свирене на барабани, тъпан и перкусия, като прилага нови техники и нестандартни музикални идеи, съчетавайки автентичния фолклор с нови изразни средства при ударните инструменти. Това съществено е повлияло на уникалния му стил на свирене и понякога у слушателя се създава впечатлението, че свири повече от един перкусионист. Концертира по целия свят и участва в проекти на прочути професионалисти от калибъра на Боби Макферин, Корнел Хорват, Карло Рицо, Теодосий Спасов, Иво Папазов, Милчо Левиев, Симеон Щерев, Йълдъз Ибрахимова и други.