От 24 години е полицай предложеният за нов вътрешен министър главен комисар Христо Терзийски. Той е известен и като запален рок фен.

Терзийски започва кариерата си в МВР през 1996 г. в сектор "Криминална полиция" в 06 РУ-СДВР. Постепенно се издига до началник на сектора, преди да оглави същия отдел в Столичната полиция. След това става зам.-шеф на Криминална полиция в СДВР.

През 2009 г. е назначен за зам.-директор на СДВР, а 6 години по-късно става шеф на Главна дирекция "Национална полиция", на който пост е и до днес.

Полицаят е родом от Кюстендил, завършил е висшето си образование в Техническия университет в София.

Един от най-големите почитатели на рок музиката, Терзийски винаги е казвал, че след рок концерти никога не е имало нито един инцидент.

Веднага след обявяването му за кандидат за нов министър, полицаи коментираха, че са щастливи, че опитен криминалист застава начело на ведомството.

Вече вървят и спекулации кой ще замени Терзийски на поста директор на Главна дирекция "Национална полиция". Спряга се името на шефа на ОД на МВР - Пловдив, Йорган Рогачев, както и това на заместника на Терзийски Николай Хаджиев.