БФС направи нечуван маньовър с наредбата за провеждане на мачовете в групата от 3 отбора, които трябваше да решат кой от тях да остане директно в Ефбет Лига и кои други два тима ще играят баражи с втория и третия състав в Ефбет Лига. След ремито на „Дунав“ срещу „Ботев“ във Враца /0:0/ врачани победиха „Царско село“ в София с 3:0 и оцеляха пряко в елита на българския футбол. Защо? Защото имали по-добри показатели от редовния сезон и мачът днес в Русе между дунавци и „Селото“ /18.45 часа/ ще определи на практика кой ще се срещне на бараж със „Септември“ /Сф/ и кой - с „Монтана“. По този повод „Утро“ разговаря с временния старши треньор на „Дунав“ Цветомир Младенов.

- Цецо, мнозина останаха изненадани от това решение на БФС. Имаше ли тогава смисъл да се разиграва театър в минигрупа с 3 отбора?
- Да, наистина някои хора останаха като попарени, но поне аз бях наясно с регламента.
- Излиза, че днес в Русе ще се играе протоколен мач?
- /Смее се/. При това срещата ще е без публика. Шегувахме се в съблекалнята, че щеше да е по-добре, ако бяха хвърлили жребий - кой да играе срещу „Септември“ и кой - срещу „Царско село“. Мачът обаче трябва да се играе. Да не съм на мястото на футболистите от „Царско село“, които трябва да бият път до Русе.
- Да речем, че „Дунав“ завърши втори. Тогава би трябвало да излезе на бараж срещу „Септември“. Правиш ли някакви сметки за избор на съперник?
- Не! Не би и трябвало. Ще изиграем мача по възможно най-сериозния начин.
- Има ли хора, които висят с картони?
- Михаил Милчев и Ивайло Лазаров. Те няма да излязат на терена утре /днес/.
- Хубаво, но Любен Николов бе диагностициран с коронавирус. На практика оставаш без цетрални защитници. Как ще ще се справиш в тази ситуация?
- /Смее се/. Нали в състава имаме и юноши. Някой от тях ще тряббва да готов за предизвикателството в мъжкия футбол.
- Темата вероятно не ти е приятна, но няма как да не питаме как стои въпросът със заплатите на футболистите?
- Сега е време - казвам го съвсем честно - в което никой не мисли за пари. Всички сме концентрирани в мисията „Дунав“ да се пребори за своето място в Ефбет Лига. Дано да успеем. 
- А какво показаха новите тестове за коронавирус, след като стана ясно, че вратарят Винченцо Ангелов и Люблен Николов са сред заразените?
- Днес /вчера/ пристигнаха резултатите на петима футболисти. Пробите са отрицателни. Утре/ днес/ трябва да сме наясно с резултатите на останалите момчета.