Футболистите на „Дунав“ до 19 години завършиха есенния сезон на осмо място в класирането на Елитната юношеска лига. Накъде върви отборът и какво е бъдещето му? По тази тема „Утро“ разговаря с треньора на тима Цветомир Младенов.
- Цецо, накъде върви този отбор?
- Ако гледаме класирането, със сигурност върви напред, защото миналата година по същото време бяхме с 13 точки в дъното на подреждането. Тогава обаче момчетата бяха с година по-малки от играчите в другите отбори. И все пак през пролетта направиха доста силни мачове. Ако се имаха предвид точките само през пролетния етап от първенството, щяхме да завършим на второ място. Преди този сезон смятах, че отборът е узрял повече. Моята лична амбиция и очакванията ми бяха, че ще сме много по-напред като класиране. Подсказваха го и резултатите в контролните мачове. През лятото в Банско победихме много силни тимове. Тези резултати бяха достатъчен повод за повече самочувствие. Да, но в хода на шампионата позагубихме темпо. Сега сме осми с 27 точки. Сравнен с миналата есен, активът ни е двойно по-голям, но аз не мисля, че заслужаваме това класиране. Трябваше да сме по-нагоре в таблицата. Лично за себе си търся причините защо отборът не реализира потенциала си. 
- Може би защото някои от титулярите получиха контузии.
- Не искам да се оправдавам по тази линия. Затова в „Дунав“ са повече от 20 души. Нали всеки трябва да е готов като заместник на титулярите. Проблем за нас наистина бе тежката травма на Стефан Стоянов. Той ни липсваше много във втората част на есенния сезон. Стефан бе на крачка да направи и дебют при мъжете. Като се замисля, липсваше ни и малко шанс. Срещу силните играхме силно, но пък изпуснахме поне три мача срещу по-слаби отбори. От тези двубои загубихме най-малко 6 точки. Ако ги прибавим, щяхме да сме на пето място. Бяхме длъжни да бием „Ботев“ /Враца/ и „Пирин“, а и „Локо“ /Пд/. „Дунав“ е по-силен от тези отбори. 
- Като стана въпрос за мъжкия тим, има ли момчета, готови да заиграят рамо до рамо с батковците?
- Това е много сложен въпрос. За мен Стефан бе най-близо като качества и форма да дебютира при мъжете. Той е десен бек, играе много активно по целия фланг. Пак казвам - много жалко, че получи толкова тежка контузия.
- И все пак кои футболисти израснаха най-много?
- Мерт Хасан, Бучков, Ленков, Цветанов, Макавеев, Парашкевов със сигурност направиха крачка напред. Говоря все за сериозни и отдадени на футбола момчета.
- Доколко са готови за мъжкия отбор?
- Темата е сложна и дълга. Да, повечето от тези момчета имат чисто футболни качества. Истината е, че нямат достатъчно физика като телосложение и ръст. Проблемът не е само в „Дунав“, виждам го във футболисти и от другите отбори. Тези състезатели трябва да работят много във физически план, за да спорят за място в първия отбор. Защото, като ги гледам на тренировки с мъжете, видимо си личи как лесно отстъпват в единоборствата. 
- Каква е целта през пролетния сезон?
- Каква може да е освен по-предно класиране и обиграване на отбора. Не съм сигурен обаче дали аз ще водя този тим, тъй като вече съм помощник на Малин Орачев в мъжкия отбор.
- Официално ли?
- Аз мисля, че е официално.
- Значи треньор на юношите ще е друг човек?
- Не знам. Всичко ще се разбере на 8 януари.