Проливните дъждове пробиха покрива на Кукления театър и от неделя започнаха да валят направо на сцената. Пороите, които неспирно заливат Русе вече повече от седмица, се оказаха фатални за куклениците, които тъкмо се бяха зарадвали, че отново могат да се срещат със своята зажадняла за тях невръстна публика. 
В неделя покривът протече. Веднага повикахме застрахователите. Но в понеделник и вторник нещата вече станаха неудържими. В сряда вечерта дъждът валеше на сцената, като мокреше прожекторите, започнаха да изгарят лампи. Притесних се да не стане още по-голяма поразия, разказа директорът на Кукления театър Теменуга Хараланова. 
Ужасена от стихията, която съсипвала пред очите на цялата трупа сцената, тя написала във Фейсбук „Зов за помощ“: Скъпи приятели, поради зачестилите проливни дъждове ние се озовахме в ужасяваща ситуация. Дъждът вали не само навън, но вече и на сцената на Куклен театър-русе, което ни отне удоволствието да радваме нашите малки зрители. Бихме били много благодарни на всеки от вас, който с каквото може да ни помогне и да ни съдейства, за да можем да излезем от тази тъжна и неприятна ситуация.
Изненадващо за всички, не минала и минута и първи откликнал на този зов... министърът на културата Боил Банов. Той прочел отчаяното съобщение и светкавично се обадил на Хараланова. Аз самата бях много изненадана от тази мигновена реакция, признава тя. Банов й съобщил, че Министерството на културата ще поеме всички разходи по ремонта на покрива. 
Много сме благодарни на министъра за бързата реакция и за щедрия жест, но също и на многобройните приятели на театъра, които веднага предложиха и средства, и доброволен труд, каза ръководителката на трупата. Започваме ремонта веднага, посочи тя. И припомни, че за последно ремонт е правен през 1997 година по програмата „Красива България“. Сега отчетливо се вижда, че работата е вървяла през пръсти, а за качеството на материалите дори не ми се говори, каза Теменуга Хараланова. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако зимата беше навалял много сняг - тогава може би покривът щеше да се срути направо върху сцената, размишлява тя. Тя и колегите й все пак са благодарни, че в салона все още не вали - и снощи посрещнаха публика на бляскавия си спектакъл „Криворазбраната цивилизациия“.