128-те учители от най-голямото русенско училище „Васил Левски“ ще бъдат приятно изненадани, когато драмата с коронавируса приключи и те се върнат на работното си място. От предишната им учителска стая - с шперплатовите класьори за дневниците, с мястото за грамадната материална книга, с масата по средата - не е останал и помен. Вместо това в междучасията преподавателите ще могат да поседнат на меките канапета с ниски масички, да си вземат кафе или капучино от машината /в самата стая!/ и да видят на екрана на грамадния монитор какви часове следват или какви новини има да им съобщава ръководството. Който има свободен час, ще може да погледа и реално тв предаване на екрана. Това си е направо учителска стая на бъдещето, нашите колеги я заслужават, радва се директорът на училището Галин Ганчев. 
Отдавна им обещавам на учителите нова стая - и ето че сега, когато без да искаме, преустановихме занятията в училище, дойде моментът да си изпълня обещанието, добавя той. В петък, в навечерието на 24 май, Ганчев бе поканил кмета Пенчо Милков, председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева за официално прерязване на лентата на новата учителска стая. Общо за преоборудването на стаята и за освежаването на фоайето с блестящ на дневната светлина мрамор са дадени 36 000 лева. Те са от бюджета на училището, обяснява Ганчев. Започнахме в средата на април и за месец бяхме готови, добавя той и дебело подчертава, че фирма „Адис Калинов“ са си свършили перфектно работата. 
На своите гости Галин Ганчев показа още обзаведения по проект кабинет, който представлява царство на компютри и дронове, както и реновирания кабинет „Конфуций“, превърнал се в любимо място за младите почитатели на източните езици и култура.