Две изоставени тухлени постройки срещу станция №13 на „Български пощи“ в „Здравец Изток“ от години са се превърнали в обществена тоалетна и подслон за пияници, клошари и наркомани. Районът е осеян с мушами, балатуми смачкани вестници и всевъзможни боклуци, а през лятото от бордеите се носи нетърпима смрад, която трови чакащите за различни услуги пред пощенския клон и живеещите на ниските етажи на блок „Мура“, оплакаха се хора от района.
Пред пощата често има опашка заради удобството, че там могат да се платят всички видове битови сметки. Точно тези хора са на първа линия при атаките на миризмите, които стават особено нетърпими в топло време като сегашното.
Не заслужаваме да търпим подобна воня и такава отблъскваща гледка. От години подаваме жалби и сигнали, но никой не ни обръща внимание. Какво пречи тази съборетини да се махнат и на тяхно място да се направи една хубава градинка с няколко пейки, така ще спечелят всички наоколо - и пощенските служители, и клиентите им, и живеещите наблизо, казват съкварталците при поредния опит гласът им да бъде чут.
Оплаквали сме се къде ли не, но отвсякъде само ни обещават да уредят въпроса и нищо не се прави. Ние обаче знаем, че когато журналистите се намесят, въпросите намират своето решение, обобщава пенсионираната учителка Костадинка Герасимова, чийто апартамент е в блок „Мура“.  
Досега не съм получавала сигнали за това, което ми описвате в района срещу входа на Пощенска станция 13. Теренът е общинска собственост, ние ползваме сградата под наем, така че решението на този наболял въпрос е в ръцете на Общината, каза за „Утро“ директорът на русенския клон на „Български пощи“ Тинка Денкова и обеща да съдейства за разрешаване на проблема.