Кавърът на популярната "Бела чао" на македонския актьор Драган Спасов-Дац и композитора Александър Митевски е направен за един ден. От идеята до реализацията. "Корона чао" взриви социалните мрежи, а дори и премиерът Бойко Борисов се идентифицира като фен на дуета. Само за 1 ден видеото е събрало над 372 000 гледания в youtube.

"Всичко е направено за добро настроение и с много любов. Спотът е сниман под карантина, в домовете на участниците, без професионални камери и осветлетление. Сниман е с телефони, а монтажът е на музикалния екип. Част от ежедневните "сериали" на Дац и Митевски във фейсбук. Насладете се и пейте с нас", пишат авторите.

Дац е един от най-известните театрални и филмови актьори в Северна Македония. Възпитаник е на факултета по драматично изкуство на Скопския университет "Св. св. Кирил и Методий" в класа на проф. Слободан Унковски. От 1992 до 2016 година работи в Драматичен театър-Скопие, а след това е част от трупата на Македонския народен театър.

Митевски е известен певец, композитор и автор на тестове на песни. С неговата "Есенни листа" Даниел Каймакоски участва в "Евровизия" през 2015 г.

Двамата признават, че един куплет от песента "Корона чао" е вдъхновен точно от Борисов, който прави забележка на репортерка, че кашля.

Това не е първият проект на двамата. Миналата годинан те направиха дует за музикалния фестивал в Скопие, който след това получи и италианска версия от тенора Благой Наумоски.

В клипа на "Корона чао" участва и Брастет Скопие. Това е съвсем нова формация, която се събира през миналата година, но вече има огромна популярност.

Негов диригент е Горан Илиевски, който прави и аранжиментите. Свири на тромбон. Диригент е и в оркестъра на армията на Северна Македония.

Двата тромпетисти са Александър Златески и Диме Танчев. Златески е първи тромпет в оркестъра на националната опера, както и участник в много камерни състави. Танчев е от оркестъра на армията, както и на градския в Скопие.

На тромбона е Енис Мехмедов, който също работи в армейския оркестър и градския на Скопие, като минава за един от най-талантливите млади изпълнители на този инструмент.

На туба е Мицко Дамяновски, който е от Националната опера, граския оркестър, работи и във филхармонията. Инициатор е на няколко формации от този тип.

Барабанистът е Теодор Теодосиевски, най-младият член на групата. Освен в операта свири и по повечето ресторанти в Северна Македония със свои групи.

Песнопойка:

Що беше фино пред карантинов,

Корона чао, айде чао, айде чао, чао, чао,

Дайде кафана, екипа збрана, инаку ке полудиме,

Во четири зида, каде да идам?

Корона чао, айде чао, айде чао, чао, чао,

И пак по старо, да живне народ, ма ке се препородиме,

Носиме маски, ко да сме хъски,

Корона чао, айде чао, айде чао, чао, чао,

Пакажи фаца, дай да те бацам, без любав ке се мръднеме,

Како на ланци, "държи дистанци",

Корона чао, айде чао, айде чао, чао, чао,

Ни фали гужба, ни фали дружба, да може да се гушнеме,

Не кашлай тамо, ти, млада дамо,

Корона чао, айде чао, айде чао, чао, чао,

Фача невроза от иста поза и само да се ядело,

Ама ке пройде, живот ке дойде,

Корона чао, айде чао, айде чао, чао, чао,

Ни фали плажа, гужва, гняважа,

И ко да нищо не било,

Ни фали гужва, ни фали дружба, само да биде весело.