Заради гласуването с чуждо устройство на сесията през февруари общинският съветник Елеонора Николова ще бъде наказана със забележка. Това реши Етичната комисия, която се зае със случая, след като председателят на общинския съвет Иво Пазарджиев я свика заради установеното нарушение. Предстои предложението на комисията да се гласува на идната сесия.
Както „Утро“ писа, на заседанието през февруари Пазарджиев беше сигнализиран, че съветникът от СДС Станимир Станчев отсъства, но на таблото се отчита негов вот. Устройството, което стоеше на първия ред, където Станчев седи до колежката си Елеонора Николова, а останалите две места са за съветници от ГЕРБ, беше иззето от сътрудниците. Още тогава между групите се проведоха консултации във връзка с нарушението, като междувременно Станчев се появи в залата. След проведените разисквания стана ясно, че няма как да се установи кой е гласувал вместо него. Затова се наложи да се свика комисията по етика, която заседава в понеденик. Тогава Елеонора Николова каза, че случаят е разгледан в групата на СДС и оттам признават за него.
Освен гласуването с чуждо устройство е открито и още едно нарушение - преди сесията в присъствения лист някой се е разписал срещу името на отсъстващия Станчев. В тази връзка беше предложено да бъде наказана цялата група на СДС. Това обаче не беше прието и накрая беше одобрено персонално наказание за Николова под формата на забележка.