Кметът на Русе Пенчо Милков изпрати докладна записка до общинските съветници да одобрят искане, съгласно което концесионерът на спортен комплекс „Дунав“ - „РДС Инвест“, желае да получи право за „строителство на обекти“ в комплекса. Това право ще се добие с допълнително споразумение към договора за концесия, разписан от предишния Общински съвет на 22 октомври 2018 година. 
Докато докладната на кмета стигне до разглеждане от съветниците и се постави на гласуване, на базата в „Дунав“ вече кипи строителство, видя „Утро“. Вдига се съоръжение с метални елементи в близост до басейна. 
Според различни източници това е бъдещ ресторант.
Няма нищо лошо в това - със заведение в комплекса обектът ще затвори модерен инфраструктурен кръг с хотелска част, няколко футболни терена, басейн, възстановителна база и съблекални към стадиона. 
Фактът, че общинските съветници още на са се произнесли, буди обаче сериозно недоумение. Дали концесионeрът е сигурен в положителното решение и си спестява чакането на процедурата?
Така беще и преди договора за концесия през 2018 година. Договорът чакаше благословия от съветниците, когато концесионерът „РДС Инвест“, зад който стои президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, ударно изграждаше терени и правеше редица други ремонти.