Всички фирми и граждани, които искат да ползват електронните услуги на НАП, ще трябва да ползват новите версии на операционната система Windows, както и на интернет браузерите си. Това се отнася както за счетоводители, така и за хората с персонален идентификационен код (ПИК).
От март 2020 г. ще се въведе допълнително изискване за сигурността при ползване на електронните услуги на НАП, което не се поддържа от Windows XP. В известна степен Widows 7 също ще бъде засегнат и част от функциите няма да работят.
Данъчната кампания 2020 г. започва на 10 януари. Декларациите за доходите на физическите лица и тези за облагане с корпоративни данъци могат да бъдат подадени най-рано на тази дата - както по електронен път, така и на място в офисите на НАП.
Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2020  година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април. През март 2020 г. ще е достъпна и предварително попълнена декларация за доходите на гражданите, които имат персонален код на НАП или електронен подпис.  
Годишното приключване на данъчно осигурителните сметки на фирми и граждани ще бъде извършено от НАП до 9 януари.