Част от електронните табла по спирките от градския транспорт все още не са синхронизирани със зимното часово време, други показват неточна или непълна информация, а по трети вместо разписанията на тролеите и автобусите светят китайски йероглифи. За това сигнализираха граждани, които се оплакаха, че нямат реална представа кога ще дойде автобус или тролей заради таблата, които отново са в неизправност. Едно от тях е при бившата Втора поликлиника, което всъщност е и таблото, което много често блокира. Затова недоволни русенци питат кой следи за изправността на таблата и кога ще бъдат взети мерки, за да се подобри качеството на услугата. 
Потърсихме за коментар общината, за да стане ясна причината за грешния час и за йероглифите, които светват по таблата не за първи път, за отговор на въпроса кога ще бъдат решени проблемите, за да не предизвикват объркване сред гражданите. 
Общината разполага със софтуерни системи, които наблюдават изправността и работоспособността на информационните табла по спирките, както и на всички компоненти, които са част от системата за интегриран градски транспорт. Всяко информационно табло при натрупване на грешки се рестартира, като следва процедура по изчистването им. Докато тече тази процедура, понякога се възстановяват заводските настройки или се губят актуалните, обясни зам.-кметът Димитър Недев. Той посочи, че периодично се обхождат всички информационни табла и се прави списък с неработещите. След анализ се вземат мерки за отстраняване на неизправностите. Към момента всички подадени сигнали за неработещо информационно табло са обработени своевременно, увери Недев.
Светлинните табла по спирките в Русе са 100 и са част от транспортната система, разработена по европейски проект. Гаранционният срок за поддръжката и отстраняването на дефектите по всички елементи изтече в края на 2018 година. След покана за пряко договаряне от страна на общината извънгаранционната поддръжка на транспортната система беше възложена на софийската фирма „Каит“ срещу повече от 200 000 лева за година. Именно тя има ангажимент да се грижи за централните софтуерни системи, сървъри и база данни, включително и за електронните табла, които обичат да светят с родните си китайски йероглифи. Затова не е зле новото общинско ръководство да провери как се изпълнява договорът и ако в него са предвидени санкции, да ги наложи на фирмата.