В офис на Орлин Алекисев са унищожавани документи. Повече няма да коментирам. Всичко е надлежно описано. Това обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред bTV, по повод акцията, която БЛИЦ показа на живо и с ексклузивни снимки.
„Два тона кокаин са транспортирали в пратката от Южна Америка. 600 кила са им отклонили на място и така във Франция акостираха 1400 кила чист кокаин за 270 млн. Този продукт на улицата става 5 тона. Ето такива неща можем да говорим за международния канал. Знаем кои са тези хора. Досъдебно производство има срещу тях във Франция”, обясни Лазаров.

Попитан за връзката на Орлин Алексиев с наркоканала, той каза: „Нито потвърждавам, нито отричам. В един от офисите му бяха унищожавани документи. Иззетите материали са документирани. Ако може някой да ме обори, нека заповяда. Повече от двама души в схемата са българи и са на високи позиции.”

Орлин Алексиев от ГЕРБ, който също бе в студиото, се защити с думите: „Аз отговарям за много неща в общинския съвет. Имам практика с шофьорите ми бележките, които хвърлям на пода, да се унищожават. Те съдържат ЕГН-та, имена и т.н. Това са все неща, които ако попаднат в някого, може да се ориентира какви процедури има. В офиса ми не са унищожавани документи. В едно заведение са намерени две бележки, които не са изгорели докрай.”

„Няма да коментирам”, отговори на това главният комисар с усмивка.

Той отново се върна на разбитата международна група и каза, че е говорил с много партньорски служби, защото няма как 80 кила дрога да са хванати за 2012 година у нас. „Информацията за международната група дойде като сигнал от полицията. Никой не кара кокаин за спорта, а става въпрос за пари. Крайната дестинация е била Испания. Интересно е да се види къде са отивали парите досега. Ние знаем. Имаме намерение и волята да стигнем до края, но няма да сипя обвинения от телевизора”, обясни Лазаров.

Относно справянето с битовата престъпност, главният комисар разкри, че намесата на жандармерията е средносрочен вариант. „Липсата на скрити сътрудници е едно от нещата, които най-много ни пречат в борбата с битовата престъпност. В момента три пъти ни е намален съставът спрямо 2009 година. През миналата година го увеличихме доста, но още изоставаме. А вината за това не е в нас. Знаете кои са били преди нас”, завърши Лазаров.