Илон Мъск редовно сменя мобилния си телефон и понякога унищожава стария от съображения за сигурност, става ясно от правен документ от 14 октомври, пише "Бизнесинсайдър".

„За целите на сигурността г-н Мъск редовно сменя своето клетъчно устройство, като старото му устройство се почиства от информаия и съхранява или унищожава“, се казва в документите.

Те са част от дело, заведено от британския водолаз Върнън Ънсуърт срещу Мъск, който съди предприемача за клевета, след като изпълнителният директор на Tesla и SpaceX го нарече „педо“ в Twitter миналата година. (По-късно Мъск се извини на Ънсуърт и заличи туита.) 

Ънсуърт пък, който беше част от спасителния екип на младежки футболен отбор и неговия треньор от пещера в Тайланд, заяви, че миниатюрната подводница на Мъск, която предприемачът  беше готов да изпрати в Тайланд за спасяването, би била неефективна и това било рекламен трик.

"Г-н Мъск актуализира телефона си (като много други хора) и от време на време се налага да сменя телефона си по причини, свързани със сигурността и чувствителна информация", заяви Алекс Спиро, адвокат на Мъск, пред Business Insider.