Валери Берберов-Андиамото е освободен от ареста и вече е в дома си в София, след като и прокуратурата, и защитата му, и в крайна сметка съдът бяха на едно мнение - че заслужава да бъде пуснат под домашен арест. Решението е окончателно.
Известната в миналото наркозвезда отново се сблъска с правосъдието в края на май, когато бе заловен при акция в района на хижа "Приста". Подозренията били, че там предстои да се пласират около 100 грама хероин и метамфетамин, които Андиамото носел от София за пласиране на русенския пазар. От тогава 46-годишният Берберов е задържан и на няколко пъти през лятото опита да си издейства свобода, но не успя. Заветната му цел се реализира обаче в края на миналата седмица, когато според неофициална информация е съдействал на разследващите и е успял да си осигури по-благосклонно отношение. Повече подробности обаче прокуратурата отказва да даде, тъй като новите факти съдържат класифицирана информация.
Берберов е осъждан два пъти за притежание и разпространение на наркотици, както и за организиране на престъпна група. Последната си присъда от 2 години и половина изтърпя в началото на 2015 година и все още се води рецидивист.
Разследването срещу него все още чака изготвянето на експертиза, която официално да посочи вида на откритите наркотици.