Трима задържани с обвинение за търговия с наркотици по три отделни дела не успяха да убедят и втората съдебна инстанция, че мястото им е на свобода. Преслав Г., Ерсин А. и позалезлият в последните години Валери Берберов-Андиамото, нямат основания да бъдат пуснати от ареста в лятна ваканция, реши окончателно Апелативният съд във Велико Търново. Такова бе решението и на магистратите от Окръжния съд в Русе.
Андиамото бе задържан на 28 май в района на хижа "Приста" с обвинението, че имал намерение да пласира 55 грама хероин, 49 грама метамфетамин и 2.4 грама марихуана, като това била една от дежурните наркопратки, която доставял от София.
Преслав пък бе задържан на 15 май отново след откриване на букет от наркотици, които разследващите свързали с него, брат му и тяхна приятелка. Останалите двама обаче са под парична гаранция.
Ерсин пък бе задържан на 30 май, а от тогава рамото му непрекъснато се вадило и обикалял лекарските кабинети, за да му го наместват и затова поиска да бъде пуснат от ареста. Той бе засечен с хероин в хотелска стая.