Обвинението срещу Валери Берберов е значително разколебано. Той е дал подробни обяснения по случая, за който е задържан, и те оборват в голяма степен думите на останалите свидетели. Това заяви адвокатът на популярния рецидивист с прякор Андиамото и поиска той да бъде освободен под домашен арест. 
Както "Утро" писа, 46-годишният Берберов бе задържан на 28 май след полицейска акция по време на сделка с наркотици край хижа "Приста". За негов съучастник е сочен Недко А. Обвинението срещу Берберов е, че е имал намерение да пласира 55 грама хероин, 49 грама метамфетамин и 2.4 грама марихуана. Данни сочели, че Андиамото редовно минавал пътя София-Русе с наркопратки.
Прокуратурата за пореден път посочи, че рецидивистът има вече 2 присъди за търговия с дрога, а последната изтърпял преди по-малко от 5 години. 
Адвокатът му пък изтъкна, че при задържането и претърсването у Берберов не са открити каквито и да е наркотици.
В крайна сметка съдът прецени, че мястото на Андиамото е задържан в ареста и не го пусна в лятна ваканция, като дори му забрани в следващите 2 месеца да прави други опити за излизането от килията, но мярката може да се обжалва.