Обещание за помощ за съхраняване на клуба, ако влязат в Бялата сграда - това получиха феновете на "Дунав" от кандидатите за кмет на Русе Елеонора Николова, Пенчо Милков и Галин Григоров. По-рано същата позиция на среща с привържениците на отбора заявила и Диана Иванова. 
А президентът на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов повтори общоизвестни вече факти - че ще се оттегли от управлението на клуба, че кандидатите от чужбина да поемат управлението дали на заден ход заради лошата спортна инфраструктура, че няма желаещи да поемат властта и финансирането на отбора, което възлиза на около 2 милиона лева годишно. 
Беше разкрит и любопитен случай с изпълнителния директор на Ефбет Цветомир Найденов, с когото били проведени сондажи за евентуално спонсорсто. Босът в букмейкърската къща отговорил, че не вижда как ще стане, след като до Русе няма дори една свястна магистрала.
Ширещите се с години приказки, че братята Кирил и Георги Домусчиеви първо възнамерявали да стъпят в "Дунав", а не в "Лудогорец", са градски легенди, обясни д-р Симеонов.
В крайна сметка президентът на клуба добави, че всички акции са прехвърлени на изпълнителния директор Огнян Цветанов и който иска да инвестира в отбора, може да се обърне към него.
Според д-р Симеонов доброто бъдеще на футбола в Русе може да се гарантира чрез широко акционерно дружество с миноритарно общинско участие и спонсорски ангажименти на бизнеса в Русе.