Феновете на „Дунав“ не дочакаха и вчера официално клубно съобщение за назначаване на нов старши треньор. Но новина все пак имаше - докато във вторник вечерта се говореше за преговори само с един останал на финалната права специалист, вчера отново се процеди информация за двама кандидати.
„Изявен фаворит все още няма. Ще се решава в детайли кой да поеме тима. Надявам се до утре сутринта /днес/ всичко да е ясно“, каза за „Утро“ техническият директор на клуба Светлин Симеонов-Пинчера.
Той отказа да назове имена, но и врабчетата на кея вече обсъждат, че става дума за избор между Веселин Великов и Людмил Киров. И все пак изненада с друга кандидатура не е невъзможна. 
Великов е без работа след раздялата си с „Етър“, а Киров бе ангажиран да върне „Рилски спортист“ /Самоков/ от Трета във Втора лига. Според наши източници по-близо до подпис е Киров.
В същото време Симеонов разкри, че продължава да се работи по селекцията. 
„Всеки добър футболист е добре дошъл при нас. Търсим хора със статут на свободни агенти и такива, които съвсем наскоро са разтрогнали договорите си“, каза техническият шеф. 
Не е тайна, че „Дунав“ изпадна в сериозна кадрова криза. Кристиан Тасков си тръгна, за да дири късмета си в Кипър, Мартин Петков бе освободен по взаимно съгласие, Преслав Папарков и Денислав Минчев няма да тренират поне до края на годината, а централният нападател Александър Кирилов получи контузия в коляното. Той ще бъде опериран на 18 септември от д-р Владимир Стефанов в столичната Военномедицинска академия. След такава хирургическа намеса срокът за възстановяване е поне 6 месеца.
С проблем през последните десетина дни е и капитанът на отбора Диян Димов. Той вече пропусна мача на „Дунав“ срещу „Крумовград“.