Проф. Огнян Хаджийски и д-р Наско Тютюнджиев вчера направиха поредната серия оперативни намеси за спасяването на 31-годишния М.Д. от Трявна, който постъпи в УМБАЛ „Медика Русе“ със 70% изгаряния. Отстранени са били изгорели тъкани по ръцете му. „Независимо от критичното състояние на пациента, при стабилизиране на показателите, утре /днес - б.р./ ще бъде направена още една оперативна намеса“, каза проф. Хаджийски. 
Тъй като по време на оперативните интервенции пациентът се нуждае от множество кръвопреливания, от лечебното заведение отправят апел да се дари кръв за М.Д. в Кръводарителните центрове в Русе, Габрово, Плевен и Велико Търново. Кръвната група не е от значение. 
Както „Утро“ писа вчера, мъжът пострада при заваряване с използването на битова газова бутилка, която изпускала и газът се възпламенил. Бутилката не е избухнала, а от получилото се пламъчно горене М.Д. е обгорял почти по цялото тяло. Той е откаран от Трявна в габровската болница, а оттам е транспортиран в УМБАЛ „Медика Русе“. Оттам съобщават, че състоянието му остава критично. Настанен в реанимация, където грижите за него продължават.