Според Галя Димитрова оставки се подават лесно в труден момент, по-важното е да се преодолее кризата.

Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план. Това заяви изпълнителният директор на НАП Галя Димитров пред bTV, след като стана ясно, че тя е платен отпуск след атаката срещу системата на приходната агенция, при която бяха изнесени лични данни на над 5 млн. българи и компании.

„Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията“, обясни Димитрова, която в последните две седмици бе в платен отпуск. По нейни думи оставки се давали много лесно в труден момент, а сега е „най-важно да се преодолее кризата“.

„Според мен най-отговорното и тежко решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин“, коментира още шефът на НАП. Тя допълни, че са провеждани тестове за устойчивост на системата. Освен това такъв тест е предстоял съвсем скоро за новите разпоредби за касовите апарати.