Дело за лихварство и пране на пари, което повече от 2 години се точи на първа инстанция в Окръжния съд, да бъде приключено на 2 октомври, се зарече съдебен състав. Причината за затлачването на казуса са 15 свидетели, които са неоткриваеми, търсени са на всички известни адреси, но данните сочели, че или са продали жилищата си и са се преместили, или са емигрирали. 
Тъй като обаче те са потърпевши от деянията на двамата предадени на съд за лихварство и пране на пари, трябва да бъдат разпитани в съдебна зала. В противен случай техните казуси и данни за престъпления се заличават, все едно не са се случвали, с което олекват обвиненията. Надеждата е за следващото заседание да долети от САЩ една от свидетелките, която се търси упорито.
Става въпрос за делото срещу Енчо Т. и Стефан В. Според прокуратурата още през 2000 година Енчо започнал да дава неправомерно заеми на изпаднали във финансови затруднения хора. Обикновено сумите се движели в порядъка на 10 000-20 000 лева, но има и случай на кредит от 450 000 лева, срещу който мъж ипотекирал комплекс от бензиностанция и газстанция в севлиевско село. В замяна длъжниците ипотекирали имоти в полза на Енчо, а като му се издължали, той заличавал ипотеките. В някои случаи обаче закъсалите не успявали да си погасяват вноските по незаконния кредит и се стигало до продажба на жилищата им. Междувременно обвинението твърди и че Енчо е работил в стил колекторска фирма - изкупувал е кредити, които впоследствие е събирал от длъжниците. За да действа по-мащабно, си осигурил и завиден финансов ресурс - близо 2 милиона лева от турският бизнесмен Орхан Е. Според прокуратурата реклама за услугите на Енчо правел другият предаден на съд - собственикът на агенция за недвижими имоти „Стеми“ Стефан В. 
Официалното обвинение гласи, че с действията си от 2000 до 2016 година Енчо е получил неправомерни доходи от 406 152 лева и е причинил вреди на потърпевшите за почти същата сума. Стефан пък е предаден на съд за подпомагане на незаконния бизнес на своя приятел, от което се е облагодетелствал с 323 749 лева и е ощетил с още толкова хората.
Общо 86 са свидетелите по тежкия казус. Вероятно прокуратурата ще трябва да се прости с някои от тях, след като и съдът изрично обърна внимание, че те са неоткриваеми, а делото е задръстено от писма от полицията, че въпросните хора не могат да бъдат издирени. Вчера бе взето компромисно решение да се поискат актуални справки за техните адреси.