Два пъти за два месеца крадец опитал да влезе да обере една и съща къща, но здравите прозорци му се опрели и в крайна сметка се отказал от плана си. Престъпните му упражнения над дограмата обаче лъснали, след като откраднал кола и я забил в дърво, докато кара пиян.
През юли 2018 година кандидатът за чужди вещи взел на мушка тъмна и пуста къща във Ветово, чийто собственик я навестявал само през почивните дни. Крадецът решил да действа през прозорците - скъсал единия комарник, натиснал с ръце стъклото, но то не помръднало. Въпреки това не се отказал - минал от другата страна на къщата, стъпил на външната чешма и се покатерил по тръба с надеждата да отвори прозореца на втория етаж. Отново скъсал комарника, но отново не успял да си отвори и си тръгнал с празни ръце. 
Няколко седмици по-късно решил, че е крайно време да се пребори със здравите прозорци и започнал повторно с мъките със стъклото на първия етаж. Този път щурмът бил успешен, но пък по улицата се задал човек и нощният посетител се изплашил и побегнал. Така прозорецът останал отворен и висящ, но крадецът не се върнал трети път на мястото.
За сметка на това си намерил белята след стабилна почерпка в кръчмата. Докато обикаля улиците с размътена глава си харесал „Опел Зафира“, която гостоприемно го чакала отключена и с ключ на таблото. Крадецът я подкарал с надеждата да се прибере с нея в Щръклево, но още на последния разклон във Ветово се забил челно в дърво и я зарязал. И свалените отпечатъци от автомобила съвпаднали със свалените от стъклата на атакуваната къща.
За престъпните си набези младият мъж направи самопризнания пред съда на първа инстанция и си издейства намалена присъда от година и 4 месеца затвор, но наказанието може да се обжалва.