43-годишният Данаил Тодоров по прякор Кърлежа, който заби в стълб караното от него БМВ, а при удара загина внучето му на година и половина, ще чака присъда в ареста, реши състав на Окръжния съд. Рецидивистът, който катастрофира след пиянски запой с 2.44 промила алкохол и без въобще да има шофьорска книжка, заяви през сълзи, че действително заслужава да бъде задържан и не поиска да бъде пуснат на свобода.
„Изпуснах волана, завъртя ме на завоя колата, изтървах волана и всичко се случи за бързо, оттам нататък нищо не помня. Съжалявам много, нищо не мога кажа. Това е дете на година и половина, аз го гледам от два месеца“, каза той през сълзи.
Тежката злополука стана вечерта на 19 декември, когато роденият в пловдивското село Чоба Данаил бил на роднинска среща и след обилна почерпка качил в БМВ-то жена си, 17-годишната й дъщеря и малкото бебе, което се возело в скута на 45-годишната баба, а не в задължителното детско столче. Докато се движел по ул.“Шипка“ от централния пазар към жк „Чародейка“, неправоспособният мъж изтървал волана на колата, качил се на острова между пътните платна и се забил в бетонна колона на моста под бул.“България“. Тежкият удар се оказа фатален за малкото дете, което издъхна на място, а двете жени получиха много счупвания и наранявания. Самият Данаил също пострада тежко и бе лекуван в болница преди да се изправи пред съда.
Данаил е осъждан общо 10 пъти, последно в Пловдив за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Изтърпял е общо наказание от 5 години и 11 месеца и е освободен от затвора през 2015 г. Сегашното му престъпление не е първо нарушение на пътя, а е рецидив, но в предишните случаи на пътни инциденти щетите са били само материални, посочи прокуратурата. За стореното той може да бъде осъден със затвор между 3 до 15 години и глоба.