Пострадалото в зверската катастрофа до разклона за Тръстеник в понеделник тригодишно момченце е откарано с реанимобил в „Пирогов“. Транспортирането до София на 13 април вечерта е направено по искане на дядо му, който е ортопед в най-голямата спешна болница в страната.
От удара детето получи черепно-мозъчна травма, контузия на гръдния кош и на белия дроб и фрактури на бедро и ключица.
Майката на детето С.А., на 36 г., продължава да е в критично състояние въпреки направените й часове след удара спешни операции за изчистване на хематома в главата и на кръвоизлива в корема, обясни вчера неврохирургът д-р Огнян Игнатов.
Детето и майката са единствените оцелели засега от адския сблъсък в понеделник в 11 часа. За причината за него имаше две версии - че 64-годишният водач на пловдивското „Рено Сценик“ е направил внезапен обратен завой или че е излизал от разклона за Тръстеник без да се огледа. Категорично е установено, че пловдивчанинът е решил да се върне към Русе, но явно не е погледнал в огледалото за обратно виждане и не е видял идващата „Шкода Фелиция“. Така на практика пътят на идващата отзад кола бил преграден. При неизбежния удар 41-годишният водач А.А. починал на място, а автомобилът се запалил. В него са били детето и съпругата му, заедно с нейната майка - 61-годишната Р.С. от Русе. Свидетел на инцидента е започнал да гаси пламъците с пожарогасител, а пристигналите огнеборци са дозагасили пожара и са извадили двете жени и момченцето от смачканата кола.