Още една кървава семейна трагедия се добави към стотиците кошмари на най-опасния път в България Русе-Бяла в последния ден от Великденските празници. След удар между две коли на метри от разклона за Тръстеник в посока Бяла загинаха трима човека, а млада жена и 3-годишното й детенце се борят за живота си в болницата, като лекарите не се наемат да правят прогнози за шансовете на майката.       
Инцидентът е станал около 11.15 часа вчера, когато според една от версиите 64-годишният водач на пловдивско „Рено Сценик“ И.Г. започнал обратен завой, а според друга - излязъл от разклона за Тръстеник. В това време с голяма скорост в лявата му страна се забила „Шкода Фелиция“ със софийска регистрация, чието предимство било отнето без време водача да реагира.
От удара реното се завъртяло на 90 градуса в дясното платно в посока Бяла, а шкодата се запалила, каза за „Утро“ директорът на Областната дирекция на МВР Георги Великов, който пристигна на местопроизшествието.
Свидетел на инцидента веднага спрял колата си, подал сигнал на тел.112, извадил пожарогасителя си и започнал да гаси пламъците. В това време пристигнали два екипа огнеборци от Русе и Две могили, които потушили напълно пожара. Зад волана на шкодата бил 41-годишният А.А, баща на момченцето, който загинал на място.
Двете жени и момченцето са извадени от автомобила и откарани в кома в болницата с две линейки. Трети реанимобил превози до стационара пловдивския шофьор и той бе вкаран в Шокова зала заедно с 61-годишната баба на детето Р.С. от Русе. Минути след това обаче и двамата починали от получените множество рани.  
36-годишната С.А., майка на момченцето, която е от Русе, но живее със семейството си в София, има сериозна контузия на мозъка и незабавно е поставена на операционната маса, където неврохирургът д-р Огнян Игнатов се зае с изчистване на хематома.
Момченцето е с контузия на бял дроб, счупени бедрена кост и ключица и с опасност за живота, обясни за „Утро“ началникът на рентгеновото отделение към МБАЛ Русе д-р Емил Парашкевов след миналия преглед на скенер.
По-късно от болницата съобщиха, че детето е в кома.
Това е поредната трагедия по Великден в Русе. Миналата година навръх един от най-светлите християнски празници Пламен Петров преби до смърт първородната си дъщеря Пламена в семейния дом в квартал „Здравец Изток“.