Измамен клиент дочака справедливост и си върна обратно парите, а мошеникът, който го е лъгал в очите, ще изтърпи 8-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок. Решението е на Русенския районен съд и е окончателно.
Всичко започва точно преди три години - през юни 2016 година. Тогава за малко повече от месец съдружникът и управител във фирма "Сън системс" ООД М.Т. успял да прибере от потенциалния клиент Б.Б. 6579.50 лева, без да извърши нищо реално. Справка в информационната система Апис показва, че фирмата е регистрирана в Търговище от двама братя, единият от които се казва Мариян Тодоров.
Бизнесът на "Сън системс" закъсал фатално и шефовете останали без приходи. Обвиняемият видял лъч надежда да си пооправи поне временно положението в намерението на Б.Б. да постави слънчеви панели на покрива на жилището си на ул."Петрохан" при предстоящия ремонт, който се свързал със "Сън системс", без да знае за настъпилите неблагополучия.
Получил две оферти за преработка на отоплителна инсталация и за изграждане на соларна инсталация, за които клиентът трябвало да плати авансово 50% от сумата. Шефът на фирмата огледал на място какво трябва да се направи, демонстрирал любезност, самочувствие и компетентност и след месец преговори успял да убеди клиента да му преведе цялата сума. След това нещата се променили, а когато десетките телефонни разговори през следващата година за решаване на проблема не дали резултат, опомнилият се от заблудата си клиент се обърнал към прокуратурата.