Иван Александров от Велико Търново спечели наградата на кмета Пламен Стоилов със своето "MG" от 1959 година в петия ретропарад в Русе, в който се включиха рекорден брой участници. Над 100 лъснати до блясък и отлично поддържани коли и мотоциклети от цялата страна, произведени между 1920-1989 година, както и 15 возила от Румъния приковаха погледите на гостите на събитието.
На участниците бяха раздадени десетки награди. 
За свой фаворит публиката избра също търновски автмобил - "BMW 200CS" от 1966 година. Отличието на фондация "Русе - град на свободния дух" замина при председателя на старозагорския автомобилен клуб "Ретро" Тоньо Желязков с "Опел GT" от 1969 година. Една от наградите остана в Русе - за "Рено Алпин" от 1971 година на Даниел Петров, който беше фаворит на авто-мото клуб "Русчукъ".
Ретропарадът беше съпътстван от постерна изложба, която представи хронологично промените в облеклото на русенци в периода 1920 до 1989 г. Проучването е направено от ученици от Гимназията по облекло, които сами конструираха и изработиха моделите.
Част от ретро бижутата бяха показани вчера и пред многобройната публика на Писта Русе и обраха овациите.                                       У