Допълнителни направления и пари за изследвания ще бъдат дадени до началото на следващата седмица на всички лични лекари и специалисти, които са доказали, че имат нужда от тях. Наред с това Районната здравноосигурителна каса ще преведе актуализираните средства по цените на част от клиничните пътеки на пет болници. Русенските „Канев“ и „Медика“, както и беленската „Юлия Вревска“ ще получават всеки месец до края на годината съответно по 63 000, 9000 и 23 000 лева допълнително. С още 18 500 лева ще разполагат още две здравни заведения в Русе - белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще получава 17 000 лева повече, а „Медика Кор“-1500. 

Това са първите задачи на директора на Регионалната здравна каса в Русе Калоян Копчев, който вече заема поста безсрочно, след като НЗОК реши да премахне провежданите досeга през 4 години конкурси.
Тази промяна означава, че един директор на здравна каса може да бъде освободен от длъжността само при допуснати груби нарушения на устройствения правилник на НЗОК или при неизпълнение на задълженията си, коментира вчера пред Утро“ Калоян Копчев. 
През 2020 година той ще се изравни по стаж начело на касата в Русе с вече покойния й бивш шеф д-р Орлин Геров, който заемаше поста от 2000 до 2010 година.