Общинският съвет в Две могили вчера опрости наемите за кабинетите на джипитата и на стоматолозите в цялата община до края на извънредното положение, съобщи за „Утро“ общопрактикуващият лекар в Бъзовец д-р Виделина Моллова, която изрази специална благодарност за жеста. Тя е поискала наемът за кабинета й бъде намален с 10% по време на обявената до 30 април епидемична обстановка и не е очаквала той напълно да отпадне.
Проверка на „Утро“ вчера показа, че община Две могили е единствената в областта с такъв благороден жест към медиците си.
Смятам, че не сме направили кой знае какво, но бяхме длъжни по някакъв начин да се отблагодарим на лекарите и стоматолозите, които се грижат за застаряващото население в цялата община от години, а откакто обявиха пандемията за Ковид-19 през март миналата година, нито за ден не оставиха пациентите си без медицинска помощ, обясни кметът на Две могили Божидар Борисов, който е инициатор на жеста, а предложението му вчера е прието от общинския съвет. 
Става въпрос за петима лекари с общо 13 кабинета във всичките 11 села в общината и в град Две могили и за трима стоматолози с три кабинета в някои по-централни села. По думите на кмета целта на опростения наем е медиците да бъдат задържани в общината, защото си познават пациентите, знаят им заболяванията и могат да реагират при евентуални здравословни проблеми във всеки един момент. Освен това така искаме да улесним работата им за няколко месеца, защото в тази пандемична обстановка пациентите им се страхуват да ходят на прегледи и средствата им намаляват, посочи Божидар Борисов.