Строежът на улица "Петрич" 4 в квартал "Възраждане" притеснява живеещите наблизо, а прах и задух ги мъчат всекидневно. Хората от района казват, че от строителната фирма не спазват никакви екологични и строителни норми, а те са принудени от месеци да дишат мръсен въздух. Това оплакване направи гражданка, която настоява на обекта да има повече контрол. 
"Всеки ден тук има облаци прахоляци. Въздухът стана много мръсен и никой не мисли за живеещите в квартала. Вдига се неописуем пушек, то не може да се диша просто. Не мога да си отворя прозореца, да си простра прането. Багерът още малко и ще влезе в дома ми", оплака се възмутената жена. По думите й ежедневно улицата се превръща в строителна площадка. Работниците бъркат бетон върху уличното платно, а не в обекта, в който строят. По тротоара пък са разположени строителни отпадъци, а често камионите се качват върху него и той вече е разбит. 
Това са фини прахови частици, които хвърчат във въздуха. Запрашването около обекта е над нормите, ядосва се гражданката. По думите й тя се е обаждала на зеления телефон на екоинспекцията, но оттам са й отговорили, че жалбата не е в тяхната компетентност. 
Със строителните дейности по частния обект на улица "Петрич" е ангажирана фирма "Адис Калинов", с които се свързахме за коментар. 
Оттам признаха, че улицата наистина не е идеално чиста, но правят всичко възможно след приключване на дейностите веднага да се мете и почиства. "Никога не се е бъркал бетон на улицата. Има пясък, който беше необходим за правенето на замазки, като материалите ще бъдат премахнати до сряда. А до края на седмицата по улицата няма да има никаква техника и машини, тъй като завършваме обекта", увериха от управата на строителната фирма.