Криминална полиция обискира офиси в София, в района на комплекс, намиращ се на булевард "Симеоновско шосе".

Става въпрос за обиск в автокъща на фирмата А2 на "Симеоновско шосе" срещу Студентския град, съобщи "24 часа". А2 се наричат фирми на Орлин Иванов Алексиев. Фирмите са "А2-Орлин Алексиев" ЕТ и "А2- Автомобили" АД. Алексиев е участник в рали "Дакар".

По-рано днес на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разкри, че е разбит канал за наркотици. Рекордното количество от 1400 кг чист кокаин на стойност 273 млн. евро. е бил произведен в Боливия и предназначен за Западна Европа. Задържан е на кораб, на който са превозвани автомобили, камиони и техника за ралито "Париж-Дакар". Корабът е пътувал от Чили за пристанище във Франция. Анализ на риска е установил в кои камиони и по какъв механизъм е прикрит кокаинът. Дрогата е открита в резервни гуми за участниците в ралито. Гумите са били напръскани със специален спрей. Кокаинът е бил по 100 кг във всяка от гумите в разфасовки от по 5 кг, съобщи още Лазаров. Според Лазаров в трафика на ръководни позиции участвали българи.

Пред "24 часа" Алексиев каза, че няма нищо общо с намерените наркотици. Колата, с която той е участвал в ралито, в момента пътува към България.

Алексиев е роден е на 19.02.1967 г. Висшето си образование завършва през 2006 г. в Югозападния университет "Неофит Рилски" със специалност "Право". Общински съветник в Столичния общински съвет от ГЕРБ, председател на постоянната комисия по финанси и бюджет, член на постоянната комисия по стопанска политика и общинска собственост.