Делото за педофилия срещу бивш учител по физкултура в ОУ „Иван Вазов“ вчера бе подновено, но отново не тръгна заради неявяване на адвоката на една от страните. Следващият опит за стартиране на процеса ще бъде след месец.
В края на ноември делото бе върнато от съдията на прокуратурата за допуснати процесуални нарушения. Държавното обвинение протестира пред Апелативния съд във Велико Търново, откъдето разпоредиха делото да се гледа в този му вид от същия съдийски състав.
44-годишният педагог е обвинен, че за четири години е блудствал с две момичета под 14-годишна възраст, като с едното имал 10 акта, но без да упражнява насилие. Според прокуратурата в търсене на близост учителят заплашвал седмокласничките с двойки и оставяне на изпит по физическо възпитание. Така двете момичета от отбора по баскетбол, на който подсъдимият бил треньор, се поддали на натиска. За перверзните забавления учителят обикновено използвал съблекалнята си във физкултурния салон. 
Едното момиче обаче се влюбило до полуда и извратеният физкултурник отишъл по-далеч от сластните прегръдки. Това се случило десет пъти за два месеца - от 17 октомври до средата на декември 2017. Родителите на момичето случайно разбрали и подали жалба до директора, откъдето сигналът стигнал до полицията. Учителят бил задържан на 19 декември, малко преди да замине за чужбина и оттогава е в ареста. Подсъдимият не се признава за виновен и процесът срещу него ще върви по общия ред, но при закрити врата. Ако бъде признат за виновен, уволненият може да отиде в затвора за срок от 5 до 20 години.