Фалстарт беляза заваряването на нови щикове на мястото на откраднатите от мемориала на загиналите войници и офицери по време на войните. Както „Утро“ писа, преди дни художникът Пейно Пейнов забелязал, че липсват два от щиковете, а кортикът е огънат на две места, тъй като злосторници са правили опити да го откачат и също да го откраднат. Тогава председателят на Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва Димитър Вълков не скри възмущението си и обеща в скоро време щетите да бъдат възстановени, а наблюдението на мемориала да се усили. 
Вчера в градинката около паметника на „Александровска“ се събраха хора от Военния клуб, които да помагат на майстор Любен Димитров и Пейно Пейнов да възстановят орнаментите. Директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров достави агрегат за трифазен ток и... тъкмо заваряването да започне, машината заглъхна и изключи. 
Аварията в агрегата трябва да се оправи и това вероятно ще отнеме немалко време, коментира за „Утро“ Пейно Пейнов. В момента, в който ремонтът приключи, ние с майстора имаме готовност веднага да заемем със заваряването на новите щикове, увери той.