И насроченото за вчера второ разпоредително заседание срещу тричленната група, която на 10 април миналата година опита да изтегли 200 000 лева от сметката на земеделец от Казанлък в русенския клон на "Булбанк", се провали. Причината този път бе заболяване на 31-годишния обвиняем Петър Искрев. За невъзможността да бъде конвоиран до Русе вчера с писмо съобщиха от затвора в Белене.
В средата на декември делото не успя да стартира поради получен от сочения от прокуратурата за тартор на групата Басри Алиш инфаркт, на когото бе поставен стент в кардиоболницата "Медика Кор".
57-годишният Алиш, навъртял девет присъди и четири престоя в затвора, заедно с 31-годишния Искрев, взели на мушка земеделец от Казанлък, за когото разбрали, че държи много солидна сума в сметката си. Двамата уговорили отишлия да си търси късмета във Варна силистренски клошар Бейхан Мехмедов да изтегли с фалшиво пълномощно от банка в Русе 200 000 лева, а за услугата да получи 5000 лева хонорар.
За ударилия дъното бедняк предложението било равносилно на намерен на улицата печеливш лотариен билет. Всичко изглеждало просто и лесно до момента, в който полицаи влезли в банковия клон и го арестували, докато тегли парите.
В същото време в кола на паркинга пред храма "Св.Троица" били арестувани и "мозъците" на операцията, които разполагали с данните и на други заможни хора, набелязани за ограбване.