Автомобил "Мерцедес А 170" с двегодишно дете в него политна в урвата към брега на Дунав под Комплексния онкологичен център и за малко не падна на жп линията. Момченцето е извадено от очевидец на страховития инцидент и е прегледано в УМБАЛ "Канев", опасност за здравето му за радост няма.
Вчера около обед 35-годишна русенка отишла да вземе с колата си изписан от онкоболницата свой близък. Детето било в столче на задната седалка. Жената спряла мерцедеса на наклона встрани от затворения Мегамол, без да загаси двигателя, нито да дръпне ръчната спирачка и слязла да посрещне възрастния човек. В това време колата тръгнала на заден ход, минала през Т-образното кръстовище, качила се на тротоара и се спуснала по урвата.
Майката тичаше след колата и отчаяно викаше за помощ, разказа Ивайло Кьосев, който точно в този момент е отивал към болницата с колата си по ул."Придунавски булевард".
За всеобщо облекчение мерцедесът спрял в храстите на няколко метра от жп линията. Ивайло и жената слезли до него, внимателно извадили момченцето и като си го предавали от ръце на ръце, успели да го изкачат на пътя и да го предадат на пристигналия екип от Спешна помощ. В това време влаковете по жп линията временно са били спрени заради опасност колата да падне на релсите.
Ивайло ми е баджанак и много се радвам, че е бил на точното място в точното време. Той обича да помага на хора в беда и преди малко го доказа, посочи директорът на РД "Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението" комисар Димитър Павлов, който пое ръководството на операцията за изваждането на колата  с помощта на противопожарен автомобил с лебедка.