Благотворителна кампания за дете в нужда започна в Караманово заедно със символичното запалване на елхата в селото и началото на коледните и новогодишните празници. Инициатори са общинската администрация в Ценово, кметството в Караманово, местното читалище и училище.
„Учениците от ОУ „Христо Ботев“ се ангажираха да изработят коледни картички. Събраните средства от продажбите да бъдат предоставени за лечението на двегодишната Нурджихан, която е с вродени малформации. Всеки, който пожелае, може да направи едно добро  дело. Картичките ще бъдат изложени до Бъдни вечер във фоайето на кметството“, уточни читалищният секретар Петя Герасимова.
Инициаторите на акцията са обнадеждени, защото за по-малко от час бяха продадени повече от 70 картички.
Празникът в селото бе съпътстван от много песни, танци, чай и бонбони. Кулминацията, естествено, беше пристигането на Снежанка и Дядо Коледа с пълен чувал подаръци, които бяха посрещнати с овации. На този фон кметът на селото Бисер Блажев отправи към всички пожелания за здраве, мир и благоденствие, а тържеството завърши с многобройни фойерверки и празнични салюти.